Menu

De meerwaarde van een makelaar

In de tijd waarin huizenprijzen de pan uit rijzen, wordt het aantrekkelijk om over de verkoop van uw woning na te denken. Het huis onder de aandacht brengen bij potentiële kopers is een belangrijke stap, maar ook het contract en de afhandeling zijn niet te onderschatten.

Type makelaars
Er kan onderscheid worden gemaakt tussen verkoopmakelaars, aankoopmakelaars, taxateurs, verhuurmakelaars en BOG-makelaars. Ik ga het in deze blog met u hebben over de verkoopmakelaar en aankoopmakelaar.

De verkoopmakelaar is ter ondersteuning bij het verkopen van de woning. Door de kennis van de woningmarkt en locatie kan er een marktconforme vraagprijs worden vastgesteld. Na het laten maken van foto’s van de woning en promotie (onder andere via Funda) worden de eerste contacten gelegd met potentiële kopers. De verkoopmakelaar is een schakel tussen koper en verkoper.

Enkele voordelen van een verkoopmakelaar;
– vind sneller een koper
– betere onderhandeling
– hogere verkoopprijs
– zorgvuldige afhandeling papierwerk
– minder stress

De aankoopmakelaar is er juist om kopers bij te staan in hun zoektocht naar een nieuwe woning. Met name bij een oververhitte woningmarkt kunt u vaker teleurgesteld worden dan u lief is. Door het netwerk van de aankoopmakelaar kunt u sneller op de hoogte worden gebracht van te koop staande woningen. De aankoopmakelaar maakt de afspraak voor de bezichtiging en staat u ook bij de bezichtiging bij. Ze kan u advies geven over de mogelijkheden van het huis en helpt u bij het biedproces.

Voordelen van een aankoopmakelaar;
– professionele begeleiding
– u koopt geen kat in de zak
– eerder op de hoogte van woningen die in verkoop komen

Gaat u binnenkort uw woning verkopen of bent u op zoek naar een nieuwe woning?  Neem contact op met Lisette via 06 – 102 129 59 of lisette@pouwerhuis.nl

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *