Menu

Pouwerhuis heeft keurmerk VerhuurVeilig ontvangen

Pouwerhuis heeft het keurmerk ontvangen van de onafhankelijke stichting VerhuurVeilig. Want Pouwerhuis onderscheidt zich door een zeer uitgebreide screening van de huurder en een transparant verhuurproces.

Henneptelers in een huurwoning, huurders die met de noorderzon vertrekken of huurders die het slachtoffer worden van onoorbare praktijken van verhuurders. Wat kan een keurmerk betekenen om panden veilig en op een eerlijke en wettelijk verantwoorde manier te verhuren?

Malafide huurders en verhuurders die stelselmatig de wet overtreden trekken een slepend spoor van financiële en juridische misère voor de slachtoffers. Verhuurders kunnen eventueel strafrechtelijk worden vervolgd voor het verhuren van woningen die gebruikt worden voor hennepteelt of de productie/opslag van harddrugs. Huurders kunnen verhuurders civielrechtelijk aanklagen voor onwettelijke praktijken en ze compleet financieel leegtrekken. Stichting VerhuurVeilig (VV) en Huurdokters geven respectievelijk het keurmerk VerhuurVeilig en het keurmerk Eerlijk Verhuurd uit. Zij voeren vele duizenden rechtszaken tegen foute verhuurders en verhuurmakelaars. Keurmerken moeten misstanden bestrijden en juridische procedures zoveel mogelijk voorkomen. Verhuurders met een keurmerk worden juist beschermd tegen rechtszaken.

Het keurmerk VerhuurVeilig is enkele jaren geleden in het leven geroepen om de oprukkende hennepteelt in huurpanden en woonfraude een halt toe te roepen. Om het keurmerk te krijgen moeten makelaars aantonen dat ze vakbekwaam zijn en akkoord gaan met enkele jaarlijkse audits.

Een grondige screening van de kandidaat huurders, voorafgaand aan de huurovereenkomst, is bij het keurmerk een cruciaal onderdeel. Het gaat vervolgens om een samenhang te zien tussen de aangeleverde documenten. De verhuurmakelaar bouwt een betrouwbaar, compleet dossier op van de kandidaat huurder, zodat met een gerust hart het vastgoed kan worden verhuurd.

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *