Menu

Wonen in recreatiewoning binnenkort wellicht mogelijk

Regeringspartijen D66 en VVD willen de permanente bewoning van recreatiewoningen legaliseren. Hiermee hopen de partijen de woningnood voor mensen die niet koopkrachtig genoeg zijn wat af te zwakken.

De woningnood is al jaren niet zo hoog geweest als nu. Als oplossingen stellen regeringspartijen voor om het permanent wonen in recreatiewoningen te legaliseren. De partijen hopen met deze maatregel starters, gescheiden mensen, senioren en andere mensen die niet koopkrachtig genoeg zijn, makkelijker aan een woonruimte te helpen. Juist deze groep valt op dit moment tussen wal en schip op de woningmarkt.

Naar schatting wonen er zo’n 55.000 mensen illegaal in een recreatiewoning. Dit is volgens de partijen een groot probleem wat meer prioriteit moet krijgen.

De partijen stellen echter wel een aantal eisen aan de bewoning van recreatiewoningen. De regeling is namelijk alleen bedoeld voor reeds bestaande recreatiewoningen. Zo willen partijen voorkomen dat nieuwe parken worden gebouwd voor de exploitatie van deze regel. Daarnaast moeten de recreatiewoningen voldoen aan het bouwbesluit, een grondige bouwkundige keuring doorstaan en in het bestemmingsplan van de gemeente passen.

Degene die bepaald of er op het vakantiepark ook permanent gewoond mag worden zijn niet de vakantieparken zelf. Deze bevoegdheid ligt bij de gemeenten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *