Menu

Woning verkopen

Een woning verkopen is een serieuze zaak

Een gedegen advies, een doelgerichte aanpak en een passende begeleiding zijn belangrijke aspecten in het verkoopproces. Lisette Pouwer, sinds 2012 eigenaar van Pouwerhuis, verkocht in haar ruim 20-jarige loopbaan als makelaar al vele woningen met kunde en kracht. Kennis van het vak, kennis van de markt, maar zeer zeker ook kennis van de mens vormen samen de belangrijke en onderscheidende basis van Pouwerhuis. Kopen en verkopen is een vak. Een vak dat Lisette verstaat. 

Staat uw woning voor uw gevoel al (veel) te lang te koop? Krijgt u geen reacties en blijven de bezichtigingen uit? Een andere aanpak en een andere kijk op de woning en de mogelijkheden van het pand en de omgeving leiden vaak tot een positieve wending in het tot dan toe tegenvallende verkoopproces. Met de jarenlange ervaring en de kennis van de markt kan Lisette tot een goede en passende prijs voor uw woning komen. Want het verkopen van een woning is een vak. Een professie die Lisette zich in ruim twintig jaar dat zij makelaar is eigen heeft gemaakt.

Verkoop ook met Po(u)wer! 
De aanpak is helder, zorgvuldig en daadkrachtig.
Het resultaat uiterst succesvol.

 

Kennismakingsgesprek

Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen.
POUWERHUIS stelt zich graag aan u voor, daarnaast bespreken we uw situatie en wensen.

Waardebepaling

Tijdens een afspraak bij u thuis, nemen we alle relevante zaken over uw woning door.
Zowel de binnen- als buitenzijde wordt zorgvuldig bekeken zodat een oordeel kan worden gegeven over de marktwaarde en de verkoopbaarheid.
Indien u kiest voor de dienstverlening van POUWERHUIS stellen we in overleg met elkaar de vraagprijs vast.

Strategie

In overleg met u wordt, in combinatie met de vastgestelde vraagprijs, de te volgen strategie bepaald. Wel of geen bord in de tuin? Wel of niet adverteren middels (social) media? Bij aanvang starten met een open huis? Het zijn allemaal vragen die beantwoord worden.

Presentatie woning

De eerste indruk die een potentiële koper van uw huis krijgt, is het belangrijkst.
POUWERHUIS presenteert uw woning op een aantrekkelijke manier, middels een wervende verkooptekst en goede foto’s welke door een professionele fotograaf worden gemaakt. De woning wordt op diverse woningwebsites geplaatst, waaronder FUNDA. Ook wordt (in overleg) een opvallend tuinbord geplaatst.

Bezichtigingen

In overleg met de potentiële koper en u worden de bezichtigingsafspraken ingepland. POUWERHUIS coördineert en begeleid de bezichtigingen, u hoeft zelf niet aanwezig te zijn. Na iedere bezichtiging ontvangt u een uitgebreide terugkoppeling.

Onderhandelingen

POUWERHUIS voert in nauw overleg met u de onderhandelingen uit of zoals in deze tijd meestal gebruikelijk, start een biedingsprocedure op. 

Koopovereenkomst

Na het bereiken van een mondelinge overeenstemming zal POUWERHUIS de koopovereenkomst opmaken. Vervolgens wordt de tijd genomen om deze zowel met u als met de koper door te nemen. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. In veel gevallen wordt een koop gesloten onder het maken van één of meerdere ontbindende voorwaarden. De bekendste is het voorbehoud voor het verkrijgen van de financiering.

Overdracht

De ondertekende koopovereenkomst zal aan de notaris (welke door koper wordt aangesteld) worden verstrekt. De notaris maakt vervolgens een akte van levering en een nota van afrekening op. Op de dag van overdracht zal POUWERHUIS samen met u en de koper de eindinspectie van de woning uitvoeren. Hierbij worden tevens de meterstanden opgenomen. Na het tekenen van de leveringsakte bij de notaris bent u officieel geen eigenaar meer van de woning en is de woning definitief verkocht. De notaris zorgt voor de verdere afwikkeling van de eindafrekening.