Menu

Woning verhuren

Woonruimte verhuren vraagt om professionele begeleiding van een verhuurmakelaar die hierin is gespecialiseerd. De huidige regelgeving en zowel de juridische als fiscale aspecten vereisen marktkennis en ervaring om zorgeloos uw woonruimte te verhuren aan betrouwbare huurders.POUWERHUIS is keurmerkhouder van de onafhankelijke stichting VerhuurVeilig. 
POUWERHUIS onderscheidt zich door een zeer uitgebreide screening van de huurder en een transparant verhuurproces. 

Met meer dan 20 jaar ervaring in de makelaardij, waarvan circa tien jaar als specialist in de verhuur, kiest u bij POUWERHUIS voor zekerheid en betrouwbaarheid. Een betrokken professional, gericht op het voorkomen van leegstand met als doel een goed rendement en/of kostenbesparing (verhuur Leegstandswet).

Aanpak

 • Afspraak voor persoonlijke kennismaking en informatie dienstverlening.
 • Opnemen van de woonruimte (foto’s en beschrijving).
 • Aanmelden van de woonruimte op diverse websites, waaronder FUNDA.
 • Zoeken naar betrouwbare huurder.
 • Pre-screenen van de kandidaat huurder(s).
 • Plannen en uitvoeren van bezichtiging(en).
 • Voordragen kandidaat huurder aan verhuurder.
 • Final-screenen van de kandidaat huurder(s).
 • Opstellen van de huurovereenkomst.
 • Controle op betaling borg en eerste maand huur.
 • Verzorgen van de sleuteloverdracht.
 • Opstellen van een check-in rapport.

Zijn er tijdens de huurperiode vragen, dan is POUWERHUIS u graag met een goed advies en/of service van dienst.

Screening

Alvorens er telefonisch of online een afspraak gemaakt kan worden door de geïnteresseerde, vindt een ‘pre-check’ plaats. Dit houdt in dat een kopie legitimatie verstrekt dient te worden en daarnaast informatie over het inkomen, de gezinssamenstelling, eventuele aanwezigheid van huisdieren.

Mocht er na de bezichtiging interesse zijn om de woning te huren, en de intentie van u als verhuurder positief zijn, zal een ‘final-check’ plaatsvinden.

Bedrijf

Als men bedrijfsmatig huurt ten behoeve van werknemers, dient o.a. een uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 6 maanden), kopieën paspoorten van de tekeningsbevoegde alsmede van de bewoners te worden overlegt, aangevuld met een accountantsverklaring en/of jaarcijfers.

Particulier

Als men als particulier huurt, dient o.a. een kopie van het arbeidscontract, werkgeversverklaring, loonstroken, kopieën legitimatie van de (mede-)bewoners, een BKR verklaring en bij eerdere huur een verhuurdersverklaring te worden overlegt.

Netwerk

Het door POUWERHUIS opgebouwde netwerk bestaat uit betrouwbare partijen zoals gecertificeerde collega makelaars, relocation-bureaus, internationale bedrijven en beleggers. In de regio heeft POUWERHUIS een goede naam door haar zorgvuldigheid.

Huurovereenkomst

In een huurovereenkomst staan de afspraken vermeld welke gemaakt zijn tussen de huurder en verhuurder van een woning zoals; de huurprijs (all-in of uitgesplitst in kale huur en servicekosten), de hoogte van de borg, de wijze van betaling, ingangsdatum en huurperiode.

Afhankelijk van de situatie wordt een huurovereenkomst opgemaakt volgens het model Raad van Onroerdende zaken (ROZ) of Leegstandswet. Deze laatste mogelijkheid wordt gebruikt voor woningen welke worden verhuurd in de periode dat de woning te koop staat.

WET GOED VERHUURDERSCHAP regelt dat huurders schriftelijk informatie dienen te ontvangen over hun rechtspositie.

Kosten

De kosten van deze dienstverlening zijn opgebouwd uit opstartkosten (onder andere voor plaatsing van de woning op FUNDA en overige websites) en bemiddelingskosten.